Zagreba Lajfhaki

Tko ne smije jesti majonezu i kečap: odgovor liječnika

Mnogi su ljudi navikli dodavati ove popularne umake u svoju prehranu kako bi svoja jela učinili ukusnijima.

Ali važno je uzeti u obzir da su majoneza i kečap daleko od najzdravijih proizvoda..

Za neke zdravstvene probleme treba ih u potpunosti izbjegavati. To je izjavila nutricionistica Guzel Evstigneeva, javlja Moskva 24.

Prema riječima stručnjaka, popularni umaci nepoželjni su za one kojima je dijagnosticirana inzulinska rezistencija.

Fotografija: Pixabay

Ovo stanje je obično u pozadini dijabetesa, pretilosti ili metaboličkog sindroma.

Kao što je primijetio liječnik, u ovom slučaju važno je pravilno jesti i odabrati prirodne proizvode.

Osobe koje žele smršavjeti također bi trebale izbjegavati majonezu i kečap.

Stvar je u tome što je majoneza masni proizvod, a kečap sadrži puno šećera.

Drugi nedostatak je što su umaci potrebni za poboljšanje okusa jela i izazivanje apetita.

Exit mobile version