Zagreba Lajfhaki

Tko smije, a tko ne može jesti juhe: prvo nije uvijek korisno

Većinu nas od djetinjstva uče da juha treba biti sastavni dio prehrane.

Obrazloženje je bilo sljedeće: tekuća hrana potiče dobru probavu.

Ali došlo je vrijeme da se stavi točka na i. Ovo jelo zaista može biti korisno za određene bolesti.

To uključuje kronični gastritis, pankreatitis i druge. Ali u isto vrijeme, prema nutricionistu Alexey Kalinchev, koji je dao takvu izjavu u intervjuu za Radio 1, juhe samo “ometaju” neke ljude.

Specijalist je siguran: zbog juhe se javlja lažni osjećaj sitosti, koji vrlo brzo prolazi.

Fotografija: © Belnovosti

Zbog toga bi osobe s prekomjernom tjelesnom težinom trebale izbjegavati juhe, osobito za vrijeme ručka, jer bi to jelo trebalo biti izdašno.

Niska energetska vrijednost juhe može dovesti do toga da osoba ubrzo nakon konzumacije posegne za grickalicama, a te iste grickalice impliciraju krivu hranu

Alexey Kalinchev savjetuje osobama koje pate od pretilosti da izbjegavaju juhe, dok bi djeca i bolesnici s gastrointestinalnim bolestima trebali češće konzumirati ovo jelo.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version