Zašto biste trebali jesti bundevu u jesen: savršen proizvod

Preporuča se uključiti bundevu u jesensku prehranu. Smatra se idealnim proizvodom za ovo vrijeme.

Činjenica je da bundeva ne samo da sadrži vitamine i hranjive tvari, već i normalizira probavu, što je važno za imunološku zaštitu.

Nutricionistica Irina Popkova u intervjuu za Gazeta.Ru navela je razloge zašto bi bundeva trebala biti u jesenskoj prehrani.

Prednosti bundeve

Prvo, izvor je vitamina A o kojem ovisi vid, zdravlje kože i sluznica.

Također je izvor vitamina C (jača imunološki sustav), vitamina E (štiti stanice od oštećenja), vitamina K i skupine B.

Bundeva
Fotografija: © Belnovosti

Drugo, bundeva je izvor kalija, magnezija i željeza – mikroelemenata, bez kojih je teško zamisliti normalno funkcioniranje tijela.

Treće, zbog svojih svojstava bundeva normalizira probavu, jača imunološki sustav i pomaže u borbi protiv prehlada i sezonskih bolesti.

Četvrto, bundeva normalizira krvni tlak, što ima pozitivan učinak na kardiovaskularni sustav.

Peto, od bundeve se mogu pripremati razna jela. Može se peći, dodati kaši, palačinkama, koristiti kao nadjev ili dodati salatama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki