Kao što znate, jagode su jedno od najkorisnijih bobica za ljudski organizam.
Sadrži mnogo vitamina (B i E), fosfor, željezo, kalij, mangan, vlakna, folnu i salicilnu kiselinu.
Blagotvorni učinak, kako kažu stručnjaci, pojačava se ako se jagode konzumiraju zajedno s mliječnim proizvodima: kiselim vrhnjem, mlijekom, kefirom i vrhnjem.
Prema nutricionistima, poboljšanje se postiže kombinacijom karotena (koji se nalazi u bobicama) i masnih vlakana.
Budući da jagode sadrže oksalnu i salicilnu kiselinu, njihova konzumacija u čistom obliku može izazvati karijes ili pogoršanje bolesti zglobova.
Osim toga, kiseline iritiraju sluznicu želuca i crijeva.
Stoga sljedeći zaključak: ako jedete jagode s vrhnjem, potonje će smanjiti razinu agresije ovih kiselina.
Ranije smo vam rekli smijete li jesti jagode prije spavanja.