Liječnici preporučuju uključivanje paprike u prehranu. Ne samo da će nadoknaditi nedostatak vitamina C u tijelu, već i zaštititi vid.
Ujedno su nam stručnjaci otkrili koja se boja paprike smatra najzdravijom.
Zašto biste trebali jesti paprike, rekla je liječnica i TV voditeljica Elena Malysheva u emisiji “Živjeti zdravo!” na Prvom kanalu.
Paprika je dobra za vid, rekao je oftalmolog Mihail Konovalov, sudionik programa.
Razlog je velika količina vitamina C koji se nalazi u povrću.
Dnevna potreba za vitaminom sadržana je u 100 grama svježe paprike, a nedostatak ovog vitamina prepun je rizika od razvoja katarakte.
Činjenica je da vitamin C određuje prisutnost elastina i kolagena o kojima ovisi elastičnost krvnih žila, a time i zdravlje mrežnice.
A vid, kao što je poznato, ovisi o stanju krvnih žila fundusa.
Liječnici su u tom pogledu najkorisnijom nazivali žutu papriku.
Sadrži tri dnevne količine vitamina C. Crvena paprika sadrži dvije, a zelena jednu.
Ranije smo vam rekli što će se dogoditi ako prestanete jesti mliječne proizvode.