Zagreba Lajfhaki

Zašto je toliko važno uključiti papriku u svoju prehranu: neočekivane dobrobiti

Liječnici preporučuju uključivanje paprike u prehranu. Ne samo da će nadoknaditi nedostatak vitamina C u tijelu, već i zaštititi vid.

Ujedno su nam stručnjaci otkrili koja se boja paprike smatra najzdravijom.

Zašto biste trebali jesti paprike, rekla je liječnica i TV voditeljica Elena Malysheva u emisiji “Živjeti zdravo!” na Prvom kanalu.

Paprika je dobra za vid, rekao je oftalmolog Mihail Konovalov, sudionik programa.

Razlog je velika količina vitamina C koji se nalazi u povrću.

Fotografija: © Belnovosti

Dnevna potreba za vitaminom sadržana je u 100 grama svježe paprike, a nedostatak ovog vitamina prepun je rizika od razvoja katarakte.

Činjenica je da vitamin C određuje prisutnost elastina i kolagena o kojima ovisi elastičnost krvnih žila, a time i zdravlje mrežnice.

A vid, kao što je poznato, ovisi o stanju krvnih žila fundusa.

Liječnici su u tom pogledu najkorisnijom nazivali žutu papriku.

Sadrži tri dnevne količine vitamina C. Crvena paprika sadrži dvije, a zelena jednu.

Ranije smo vam rekli što će se dogoditi ako prestanete jesti mliječne proizvode.

Exit mobile version