Mnogi gurmani ne vide ništa loše u jedenju smeđih ili čak crnih banana.
Ali morate shvatiti da ljubav prema takvim plodovima može dovesti do vrlo neugodnih posljedica.
Moguće je da će biti uzrokovana ozbiljna šteta ljudskom zdravlju.
Odmah naglasimo: ako je stvar ograničena na prisutnost nekoliko smeđih mrlja na koži banane, a s pulpom je sve u redu, onda se neće dogoditi ništa loše.
Ali prije nego što pojedete voće koje je jako potamnilo, morate dobro razmisliti.
Dakle, s kakvim se problemima može susresti osoba koja jede takve banane?
Povećano opterećenje gastrointestinalnog trakta
Prezrele banane ozbiljno povećavaju opterećenje želuca i crijeva.
Povećano opterećenje kardiovaskularnog sustava
Što su banane tamnije, to sadrže više tiramina.
Ovaj spoj pomaže povećati krvni tlak.
Prekomjerna težina
Zapržene banane sadrže puno šećera.
Da, gurmani će uživati u ugodnom slatkom okusu. Samo trebate shvatiti da česta konzumacija takvog voća možda neće imati najbolji učinak na vašu figuru.
Trovanje
U potpunosti biste trebali izbjegavati jesti prezrele banane ako plodovi pokazuju znakove truljenja.
Čovjek se može otrovati takvim plodovima.
Problemi s jetrom
Pokvarene banane mogu negativno utjecati na ovu vitalnu žlijezdu.