Zagreba Lajfhaki

Zašto pizzu ne smijete zalijevati sodom: česta i vrlo opasna pogreška

Neki ljubitelji pizze navikli su ovo talijansko jelo zaliti slatkim gaziranim pićem.

Štoviše, takva se kombinacija smatra klasičnom i idealnom.

Ali znajte ovo: velika je pogreška piti colu ili drugu slatku gaziranu vodu nakon što ste pojeli svaki komad pizze.

Osoba koja napravi takvu pogrešku izlaže svoje zdravlje znatnoj opasnosti.

Što se događa ako zagorite pizzu sodom: neugodne posljedice

Vrijedno je odmah podsjetiti da je popularno jelo talijanske kuhinje visoko kalorično.

Fotografija: © Belnovosti

Hrana je hranjiva: sadrži puno bjelančevina, masti i ugljikohidrata.

Dakle, probava pizze je prilično težak proces za ljudsko tijelo.

A kompliciranje ovog procesa nije najbolje rješenje. Ali mnogi gurmani čine upravo to kad svoju pizzu popiju sodom.

Podsjećamo vas: pijenje takvih pića pomaže usporiti proces probave.

To znači da je osoba koja pije pizzu s colom u velikom riziku: moguće je da će doći do ozbiljnih problema sa želucem i drugim organima gastrointestinalnog trakta.

Stoga, odustanite od navike ispijanja gaziranih sokova nakon što pojedete talijansko jelo, unatoč idealnoj kombinaciji hrane i pića u smislu okusa.

Exit mobile version