Zagreba Lajfhaki

Zašto se ljudi debljaju zbog domaće hrane: objašnjavaju nutricionisti

Mnogi ljudi domaću hranu povezuju s nečim ukusnim i zdravim, ali to nije sasvim pošteno.

Gastronomska svojstva domaće hrane nisu upitna, ali su dobrobiti i uloga u debljanju kontroverzni.

Zašto se debljamo od domaće hrane?

Naravno, sve ovisi o tome što točno pripremate. Ako svom domu uz dijetalnu perad uglavnom nudite povrće kuhano na pari, malo je vjerojatno da će to uzrokovati debljanje.

Ako se smatrate pobornikom klasičnog kuhanja, tada će pojava viška kilograma biti samo pitanje vremena. Sadržaj kalorija u domaćim jelima je vrlo visok.

Također vrijedi uzeti u obzir da je rijetka domaćica koja kuha za jedan obrok, tako da imate praktički “neograničen pristup” masnoj i visokokaloričkoj hrani.

Fotografija: © Belnovosti

Najopasnija jela za vašu figuru su prženi krumpir, salate (posebno majoneza), palačinke od krumpira, okruglice, peciva, prženo meso i drugo.

Ako ne želite da domaći obroci uzrokuju debljanje, razmislite o izboru zdravijih poslastica.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version