Zašto voće treba jesti prije, a ne poslije glavnog obroka: važno pravilo

Voće je vrlo popularna opcija za desert.

Drugim riječima, mnogi gurmani navikli su jesti banane, kruške, jabuke ili breskve na kraju ručka ili večere.

Međutim, ovaj je pristup, čudno, pogrešan.

Ne biste trebali jesti slatko voće odmah nakon glavnog obroka. Zanemarivanje pravila prepuno je probavnih problema.

Preporučljivo je jesti voće oko pola sata prije ručka/večere.

kruške
Fotografija: © Belnovosti

Zašto ne biste trebali “jesti” meso, krumpir i tjesteninu s voćem

Slatko i kiselo voće izvori su jednostavnih šećera.

Apsorpcija takvih spojeva može biti ozbiljno zakomplicirana ako se proteinska, masna i škrobna hrana konzumira neposredno prije ulaska u organizam.

Drugim riječima, gurman će jako pogriješiti ako pojede bananu ili krušku odmah nakon kotleta s prženim krumpirićima ili tjesteninom.

Ovo će usporiti probavu jednostavnih šećera.

Da biste izbjegli probleme, preskočite voćni desert.

Bolje je pojesti bananu, jabuku, krušku, mandarinu ili kivi 30 minuta prije ručka/večere.

A ako ste već ručali ili večerali, onda pričekajte barem par sati i tek nakon toga krenite s voćem.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki