Kasni doručak ima negativan utjecaj na tijelo.
To su izjavili španjolski istraživači.
Prema znanstvenicima iz Španjolske, doručak nakon 9 sati povećava vjerojatnost razvoja dijabetesa.
Stručnjaci su promatrali testove više od 100 tisuća ljudi koji nisu imali dijabetes. Promatranja i analiza prehrambenih navika trajala je oko sedam godina.
Studija je pokazala da muškarci i žene koji su doručkovali kasno (nakon 9 ujutro) povećavaju rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.
Najbolji rezultati zabilježeni su kod onih ljudi koji su jeli prije 8 ujutro.
To je vrijeme koje znanstvenici smatraju optimalnim za jutarnje obroke.
Što se tiče večera, liječnici su također primijetili da je bolje dati prednost ranim večerama prije 19 sati.
To pomaže u kontroli šećera u krvi, a navika također poboljšava san.
Odgovarajući nalazi objavljeni su u International Journal of Epidemiology (IJE).