Zagreba Lajfhaki

Znanstvenici su imenovali optimalno vrijeme za doručak i večeru

Kasni doručak ima negativan utjecaj na tijelo.

To su izjavili španjolski istraživači.

Prema znanstvenicima iz Španjolske, doručak nakon 9 sati povećava vjerojatnost razvoja dijabetesa.

Stručnjaci su promatrali testove više od 100 tisuća ljudi koji nisu imali dijabetes. Promatranja i analiza prehrambenih navika trajala je oko sedam godina.

Fotografija: Pixabay

Studija je pokazala da muškarci i žene koji su doručkovali kasno (nakon 9 ujutro) povećavaju rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.

Najbolji rezultati zabilježeni su kod onih ljudi koji su jeli prije 8 ujutro.

To je vrijeme koje znanstvenici smatraju optimalnim za jutarnje obroke.

Što se tiče večera, liječnici su također primijetili da je bolje dati prednost ranim večerama prije 19 sati.

To pomaže u kontroli šećera u krvi, a navika također poboljšava san.

Odgovarajući nalazi objavljeni su u International Journal of Epidemiology (IJE).

Exit mobile version