Uređenje kuhinje nije lak zadatak, pogotovo ako se radi o maloj “jedinici hrane” u zgradi iz Hruščova, gdje ne samo da morate smjestiti sve potrebne predmete, već i stvoriti ugodan prostor za kuhanje.
Stoga je stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, dizajnerica Yulia Tychino, sastavila popis stvari kojih se treba riješiti tijekom sljedećeg čišćenja kako ne biste zatrpali kuhinju.
U njemu ćete pronaći samo one predmete koji zauzimaju puno prostora i pogoršavaju izgled sobe.
Prazne limenke
Za one koji redovito pripremaju zimnicu, staklene posude su zaista neophodne. Ali ako se ne bavite konzerviranjem i niste našli neku drugu namjenu staklenkama (npr. u njima možete čuvati konzerve), nemojte prazne police puniti praznim posudama.
Magneti i bilješke na hladnjaku
Magnete obično biramo kao podsjetnike na putovanje. Ali ne zaboravite da je jedino mjesto gdje ih možete objesiti vaš hladnjak. Kao rezultat toga, zbog velikog broja suvenira na vratima hladnjaka, nastaje osjećaj kaosa i nereda.
Slična je situacija i s ceduljama koje se često zalijepe na zid ili vrata. Kako vaša kuhinja ne bi izgledala neuredno, koristite rokovnik u svom pametnom telefonu.
Plastične posude
Spremnici za skladištenje su zgodni, ali važno je ne pretjerati s njihovom količinom. Riješite se posuda koje ne koristite, kao i polomljenih posuda i onih koje nemaju poklopac.
Paketi
Broj vrećica (i posuda) u kuhinji možda premašuje naše potrebe, ali rijetko ih koristimo drugi put. Umjesto da spremate brda vrećica, imajte nekoliko za svaki slučaj i svakako kupite vrećicu za višekratnu kupovinu za svoje shopping izlete.
Posuđe
Naravno, ne biste trebali bacati svo posuđe: u smeću ima mjesta samo za ono koje ima čips, pukotine i druge nedostatke. Neka vas sigurnosni razlozi uvjere da se rastanete – uostalom, takve šalice ili tanjuri mogu puknuti svakog trenutka.
Prethodno je stručnjak naveo 5 tehnika koje će vam pomoći organizirati malu kuhinju.