Mala kuhinja je ozbiljan test za svaku domaćicu. Ovdje je nezgodno kuhati, nema gdje pohraniti stvari, teško se okrenuti, a na prijateljska druženja možete potpuno zaboraviti.
Međutim, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, dizajnerica Yulia Tychino, zna tajne koje će pomoći u stvaranju udobnosti i udobnosti čak iu kuhinji od četiri četvorna metra.
Stručnjak će danas s vama podijeliti jednu od njih.
Razmotrite moć boje
Prije nego krenete s uređenjem ugostiteljske jedinice, odlučite se o stilu u kojem će kuhinja biti dizajnirana, kao io paleti boja prostorije.
To treba učiniti uzimajući u obzir površinu prostorije.
Glavni cilj je, naravno, eliminirati osjećaj skučenosti i sputanosti povezan s malom veličinom prostorije.
To se može postići korištenjem svijetlih nijansi, koje će kuhinju ispuniti zrakom i vizualno povećati njezinu veličinu. Preporučene boje uključuju mliječne, svijetlo bež, boje slonovače i pastelne tonove.
Glavna prednost ovih boja je njihova skladna kombinacija s prirodnim materijalima (kamen, drvo) i svijetlim bojama (crvena, zelena, plava, žuta i druge).
Ako ste ljubitelj tamnih nijansi, treba ih koristiti isključivo kao naglaske. Naravno, možete ih koristiti u završnoj obradi zidova ili podova, ali u ovom slučaju neće se postići učinak proširenja prostora.
I na kraju: pokušajte ne pribjegavati kontrastnim kombinacijama kao što je “kombo” crvene i crne – ova tehnika, iako izgleda privlačno, odmah pretvara ionako malu sobu u maleni ormar.