Bolje je ne započeti renoviranje kuhinje bez prethodnog razmišljanja o svim detaljima. Važno je zamisliti i prikazati na papiru što bi se na kraju trebalo dogoditi.
To se odnosi ne samo na stil interijera. Uglavnom, rezultat će utjecati na to koliko će udobno ili jednostavno biti udobno ognjište vašeg doma.
Yulia Tychino, stručnjakinja za mrežnu publikaciju BelNovosti na području dizajna i dizajna interijera, imenovala je tri važna pravila za obnovu kuhinje.
Mjesta skladištenja
Ovo je najvažnija točka za malu kuhinju. Morate razmisliti o skladišnim prostorima za hranu, kuhinjski pribor i posuđe.
Otvorene police za malu kuhinju nisu najbolje rješenje. Sve češće se u takvim slučajevima preporuča ormar ispod stropa ili čak na cijeli zid.
Prostor
Važno je da ostane prostora za nešto više od samog kuhanja. Domaćica bi trebala imati dovoljno prostora za kretanje.
Ovdje se morate sjetiti kuhinjskog trokuta – udaljenosti između štednjaka, sudopera i hladnjaka.
Uređaji
Isto tako, odmah morate planirati mjesto za kućanske aparate, one koje već imate i one koje tek planirate kupiti.
Osim toga, morate izračunati broj utičnica tako da u budućnosti nećete morati koristiti produžne kabele za spajanje opreme.
Ranije smo vam rekli koji su spušteni stropovi bolji za kuhinju – sjajni ili mat.