“Pravilo radnog trokuta”: ovako trebate dizajnirati kuhinju – postat će mnogo funkcionalnija

Prilikom uređenja kuhinje morate slijediti “pravilo radnog trokuta”.

Zanemarivanje ovog načela riskira činjenicu da će soba izgubiti udobnost.

Bit će vrlo teško pripremati hranu u kuhinji: nedostatak prostora i “sudar” nekoliko zona će se osjetiti.

Ali ako vlasnik stana uspije stvoriti “radni trokut” u kuhinji, kuhanje se više neće doživljavati kao mučenje.

Yulia Tychino, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti na području dizajna i dizajna interijera, podsjetila nas je na važno pravilo dizajna.

kuhinja
Fotografija: © Belnovosti

Suština pravila radnog trokuta

Treba odmah naglasiti da je kuhinja podijeljena u tri glavne zone.

Prvo područje je područje pripreme hrane. Središte je kuhinjski štednjak.

Druga zona je mjesto gdje se pere suđe i skuplja voda. Jasno je da govorimo o sudoperu.

Treće područje je mjesto gdje se hrana čuva na niskim temperaturama. Očito, ovo znači hladnjak.

Kako biste izbjegli osjećaj pretjeranog grča, ta područja moraju biti pravilno postavljena.

Idealna opcija: sudoper, štednjak i hladnjak trebaju biti postavljeni tako da te stvari predstavljaju vrhove konvencionalnog trokuta s približno jednakim stranama.

Drugim riječima, ako se sudoper i štednjak nalaze na istoj liniji, tada hladnjak ne bi trebao biti postavljen sa strane (ispast će preblizu jednom od već spomenutih područja), već na suprotnoj strani.

Ako je ovaj uvjet ispunjen, kuhinja će postati što udobnija: domaćici će biti zgodno da se kreće iz jednog kuhinjskog prostora u drugi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki