Ogromna većina budućih majki pokušava voditi računa o svojoj prehrani kako bi osigurala skladan razvoj djeteta i prije njegovog rođenja.
Pritom se postavlja pitanje hoće li beba voljeti ono što je njegova majka jela dok je bila trudna s njim?
Evo činjenica dobivenih kao rezultat nedavnih istraživanja koje pokazuju da je to više nego vjerojatno.
1. Već u 11. tjednu intrauterinog razvoja beba počinje percipirati mirise hrane koja čini majčinu prehranu.
2. Sva djeca imaju urođenu averziju prema gorkom i kiselom okusu.
3. Bez obzira na prethodnu činjenicu, individualne preferencije okusa počinju se formirati čak i kada je beba u majčinom trbuhu i mogu nadmašiti one koje je postavila priroda.
Ukratko: kvaliteta i raznolikost majčine prehrane tijekom trudnoće i dojenja imaju ključnu ulogu u oblikovanju ukusnih preferencija njezina djeteta.
Stoga, ako želite da vaša beba uživa u jelu kašica i brokule, trebali biste ih uvrstiti u svoju prehranu od trećeg mjeseca trudnoće.
Prethodno smo vam rekli što učiniti ako se vaše dijete cijelo vrijeme “lijepi” na vas i zahtijeva pažnju.