Možda svako drugo dijete na pitanje “Koje je tvoje omiljeno jelo?”, bez oklijevanja odgovori: “Tjestenina!”
Razlog za tako predanu ljubav je jednostavan – djeca imaju biološku predispoziciju za hranu s mekim ugljikohidratima.
Međutim, roditelji čija se djeca uvijek iznova odlučuju na takvu „monodijetu“ brinu hoće li takva prehrana naštetiti njihovom zdravlju.
Unatoč činjenici da s tjesteninom nema ništa loše (ako je napravljena od durum pšenice), ona jednostavno nije u stanju osigurati sve tvari potrebne za rast organizma.
Kako ispraviti postojeće stanje?
Ispostavilo se da je sve jednostavnije nego što možete zamisliti – samo trebate zapamtiti da je tjestenina prilog, a ne samostalno jelo.
Ako je beba kategorički protiv stranih “elemenata” u tanjuru, blender i malo mašte će doći u pomoć.
Povrće i meso ubacite u zdjelu blendera i pripremite ukusan i što je najvažnije zdrav umak koji će vaš mali gurman sigurno voljeti.