Ako u svojim “kantima” pronađete nepreuzeto pakiranje dječje hrane koje se više ne može koristiti za namjeravanu svrhu, nemojte žuriti da ga bacite.
Umjesto toga, dobro iskoristite smjesu – primjerice, napravite od nje zlatne, ukusne palačinke.
Recept za palačinke s dječjim mlijekom
Uzmite duboku posudu, ulijte u nju 500 ml tople vode, dodajte 10 mjernih žlica mješavine i dobro promiješajte dok se prah potpuno ne otopi.
Zatim umutiti dva jaja, posoliti (dovoljno je četvrtina žličice soli), dodati 2 žlice šećera i umutiti pjenjačom ili mikserom.
Postupno dodajte brašno – trebat će vam 10 žlica, lagano miješajući da nema grudica.
Dodajte žlicu biljnog ulja i ponovno promiješajte. Konzistencija tijesta trebala bi nalikovati tekućem kiselom vrhnju ili kefiru.
Palačinke pecite u zagrijanoj tavici jednu minutu sa svake strane. Po želji gotove palačinke premažite maslacem. Poslužite s kiselim vrhnjem, džemom, kondenziranim mlijekom ili konzervama.
Je li moguće dati ove palačinke djeci?
Dodavanje dječje formule u tijesto ne čini automatski jelo prikladnim za djecu – ako beba još nema godinu dana i tek uvodite dohranu, ne biste trebali davati djetetu tako složenu, prženu i tešku za želudac jelo.
Ako je dijete već staro godinu i pol, možete mu ponuditi mali komad. Ne može pojesti cijelu palačinku prije dvije ili čak tri godine – ovisi o probavnim karakteristikama djeteta.
Prethodno smo vam rekli je li normalno da se dijete boji glasnih zvukova.