Zagreba Lajfhaki

Zelenilo u dječjoj prehrani: što i kada ponuditi svojoj bebi

Zeleno povrće, uključujući peršin, kopar, bosiljak, cilantro itd., odličan je dodatak dječjoj prehrani.

Ovi proizvodi obogaćuju okus jela, poboljšavaju apetit i opskrbljuju tijelo neophodnim vitaminima i mineralima.

Prilikom uvođenja zelenila u djetetovu prehranu, važno je uzeti u obzir djetetovu dob i individualne karakteristike.

Obično se peršin, kopar, špinat i rabarbara mogu uvesti u prehranu već s 8 mjeseci.

Kad vaše dijete napuni godinu dana, možete ga upoznati s zelenim lukom, bosiljkom, kiselicom, zelenom salatom i cilantrom.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon još 1-2 mjeseca pokušajte poslužiti jela pripremljena s dodatkom celera, ružmarina, estragona ili mente.

Ipak, najbolje je posavjetovati se s pedijatrom kako biste odredili optimalnu dob za uvođenje svakog proizvoda.

I još jedna važna točka: trebali biste upoznati svoju bebu s tom “zelenom novčanicom” koja je poznata vašoj obitelji. Ako u procesu kuhanja ne koristite određene egzotične biljke, ne biste trebali navikavati svoje dijete na njih.

Ranije smo govorili o tome kako ošišati bebu po prvi put.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version