3 najčešće i ozbiljne pogreške u kuhinji: odaju neiskusnog kuhara

Sve više ljudi u posljednje vrijeme daje prednost domaćoj hrani nego kafanskoj i brzoj hrani.

Kako objašnjava stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, postoji nekoliko razloga za ovaj fenomen: ukusno je, ekonomično i, štoviše, nema sumnje u kvalitetu korištenih proizvoda.

No ni najiskusniji kuhari nisu imuni na pogreške u kuhinji, stoga vas pozivamo da se upoznate s najčešćim pogreškama koje se rade u kuhinji.

Nemojte prosijati brašno

Brašno je potrebno prosijati ne samo da biste se riješili ostataka – čak i visokokvalitetni proizvod koji ne sadrži razne vrste nečistoća treba procijediti kroz sito ako želite dobiti pahuljasto tijesto.

Tijekom procesa prosijavanja brašno je zasićeno kisikom i oslobađa se grudica, što znači da ćete pronaći nježna i prozračna peciva koja se doslovno tope u ustima.

Vatra
Fotografija: © Belnovosti

Tijekom kuhanja jelo neprestano miješajte

Neke je namirnice zaista potrebno stalno miješati, a to treba biti navedeno u receptu.

Ako nema takvih uputa, nemojte žuriti uzimati lopaticu – jelo neće ispasti kako ste zamislili ako njegove sastojke svake minute okrećete s jedne strane na drugu.

Najvjerojatnije se jednostavno neće kuhati, a njegov će izgled biti daleko od idealnog.

Kuhajte na jakoj vatri da brzo završi

Namirnice se moraju kuhati određeno vrijeme. Ako stalno povećavate toplinu u nadi da ćete ubrzati proces, to može dovesti do neugodnih posljedica: jelo će ili zagorjeti ili ostati sirovo iznutra, iako će izvana izgledati prepečeno.

Kako biste to izbjegli, točno slijedite upute za kuhanje i držite proces kuhanja pod kontrolom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki