Sve više ljudi u posljednje vrijeme daje prednost domaćoj hrani nego kafanskoj i brzoj hrani.
Kako objašnjava stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, postoji nekoliko razloga za ovaj fenomen: ukusno je, ekonomično i, štoviše, nema sumnje u kvalitetu korištenih proizvoda.
No ni najiskusniji kuhari nisu imuni na pogreške u kuhinji, stoga vas pozivamo da se upoznate s najčešćim pogreškama koje se rade u kuhinji.
Nemojte prosijati brašno
Brašno je potrebno prosijati ne samo da biste se riješili ostataka – čak i visokokvalitetni proizvod koji ne sadrži razne vrste nečistoća treba procijediti kroz sito ako želite dobiti pahuljasto tijesto.
Tijekom procesa prosijavanja brašno je zasićeno kisikom i oslobađa se grudica, što znači da ćete pronaći nježna i prozračna peciva koja se doslovno tope u ustima.
Tijekom kuhanja jelo neprestano miješajte
Neke je namirnice zaista potrebno stalno miješati, a to treba biti navedeno u receptu.
Ako nema takvih uputa, nemojte žuriti uzimati lopaticu – jelo neće ispasti kako ste zamislili ako njegove sastojke svake minute okrećete s jedne strane na drugu.
Najvjerojatnije se jednostavno neće kuhati, a njegov će izgled biti daleko od idealnog.
Kuhajte na jakoj vatri da brzo završi
Namirnice se moraju kuhati određeno vrijeme. Ako stalno povećavate toplinu u nadi da ćete ubrzati proces, to može dovesti do neugodnih posljedica: jelo će ili zagorjeti ili ostati sirovo iznutra, iako će izvana izgledati prepečeno.
Kako biste to izbjegli, točno slijedite upute za kuhanje i držite proces kuhanja pod kontrolom.