Pržene gljive su jednostavno za pripremu, ali vrlo ukusno jelo.
Ali ne poprima uvijek ukusan izgled.
Sve je u pogreškama mnogih neiskusnih kuhara prije i tijekom termičke obrade jela.
Stručnjak u kulinarskom području izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, podijelila je nekoliko tajni ružičastih i ukusnih prženih šampinjona.
Korištenje soka od limuna
Imate problema s prženjem gljiva da dobiju lijepu zlatnosmeđu koricu i da ne potamne?
Onda svakako obratite pozornost na ovaj life hack s limunovim sokom!
Narezane šampinjone prije prženja poškropite kapljicama tekućine iscijeđene iz citrusa.
Zahvaljujući ovom pristupu, gljive neće potamniti i imat će vrlo ukusan izgled.
Nemojte miješati s dodatkom ulja i soli
U suhu tavu najprije istresite nasjeckane šampinjone.
U prvoj fazi prženja nije potrebno koristiti ulje.
Vrijedno ga je dodati 3 minute nakon početka toplinske obrade gljiva.
Preporučljivo je koristiti mješavinu povrća i maslaca.
U tom slučaju, jelo će dobiti ne samo ravnomjernu smeđu boju, već i sočnost.
Također bi bilo pogrešno dodati sol ranije. Vrijedno je posoliti šampinjone u završnoj fazi prženja, inače će jelo najvjerojatnije biti kuhano.
Korištenje aditiva za poboljšanje okusa
Dodavanje zgnječenog češnjaka i male količine sojinog umaka osigurava vrlo jarku aromu gljiva.
Ranije je gurmanima rečeno kako preliti okroshku kako bi jelo bilo ukusnije.