Pileći kotleti mnogo su mekši od onih od svinjetine ili junetine, a i brže se kuhaju – vjerojatno su zato i toliko popularni među domaćicama.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je tajne koje će pomoći pretvoriti mljevenu piletinu u najuspješnije jelo od mesa.
Dodajte luk
Sitno nasjeckani sirovi ili prženi luk na suncokretovom ulju ne samo da kotletima daje zanimljiv okus, već ih čini i mnogo sočnijim.
Koristite tikvice
Kombinacija piletine i ovog povrća uvijek je uspješna. Osim toga, dodavanjem tikvica u mljeveno meso možete uštedjeti na mesu i, opet, kotletima dati sočnost, dok se sam okus tikvica praktički ne osjeti u gotovim mesnim proizvodima.
Dodajte bijeli kruh
Još jedan način da pileće kotlete učinite ukusnijima je uključivanje krušnih mrvica na popis sastojaka. Kruh prethodno namočite u mlijeko 10-15 minuta, a nakon tog vremena ocijedite višak vlage.
Sjeti se maslaca
Kotleti su također sočni, ali ne i masni ako kuhari koriste malu količinu maslaca tijekom njihove pripreme.
Dodajte griz
Krupica zadržava mesni sok u proizvodima od mljevene piletine – kao rezultat toga, kotleti su ukusni, pahuljasti i nimalo suhi.
Prethodno smo vam rekli što staviti u pećnicu da dno pečenja ne zagori.