5 uobičajenih pogrešaka zbog kojih su pržene okruglice neukusne

Mnogi se gurmani žale: jednostavno ne mogu pržiti knedle tako da ispadnu ukusne.

Jelo ispadne ili bezukusno, nedovoljno sočno, nekad premekano, nekad prepečeno, nekad sirovo iznutra.

s čime je ovo povezano? Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica, pekarka četvrte kategorije, priznaje da se problem može objasniti niskom kvalitetom poluproizvoda.

Pritom stručnjak naglašava: u većini slučajeva problem nije u samom proizvodu, već u pogreškama neiskusnog kuhara.

Dakle, koje vas pogreške sprječavaju da dobijete istinski ukusne pržene okruglice?

knedle
Fotografija: © Belnovosti

Odmrzavanje

Mnogi ljudi unaprijed odmrzavaju knedle. Paket s poluproizvodom izvađenim iz zamrzivača leži na radnoj površini 30 minuta ili čak sat vremena.

Ovo je vrlo loše, jer je dugo odmrzavanje prepuno ozbiljnog omekšavanja okruglica: zalijepit će se za tavu. Osim toga, jelo može izgubiti cjelovitost, sočnost i svijetli okus.

Ako ipak želite odmrznuti knedle, znajte: maksimalno dopušteno trajanje postupka je 15 minuta.

Jaka vatra

Želja za brzim prženjem okruglica je razumljiva. A ipak ne biste trebali maksimizirati vatru.

Uostalom, postoji veliki rizik da će knedle izgorjeti izvana. U tom slučaju nadjev će ostati sirov.

Okruglice pržite na srednje jakoj vatri!

Hladna tava

Smrznute knedle nemojte sipati u hladnu tavu. Ovakav pristup može dovesti do lijepljenja hrane za posuđe.

Ulje treba biti dobro zagrijano (ali ne prevruće).

Pomoću poklopca

Kada pržite okruglice, nemojte pokrivati ​​tavu poklopcem.

Ako zanemarite preporuku, stvorit će se kondenzacija, koja će ostaviti jelo bez ukusne hrskave korice.

Često miješanje

Do slične posljedice može dovesti i stalno okretanje okruglica tijekom prženja.

Želite li da površina posude bude zlatne boje? Koristite lopaticu rjeđe!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki