6 ljetnih juha koje su bile popularne u SSSR-u: zapamtite recepte i pobjegnite od vrućine

Hladna juha neizostavno je jelo za vrućina. Savršeno osvježava, zasićuje, pomaže u nadoknadi gubitka tekućine, a uz to se jednostavno priprema.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekarka četvrte klase, govori o šest hladnih ljetnih juha koje su bile popularne u SSSR-u.

Kakvu juhu napraviti ljeti

Prije svega, okroshka. Kvas začinite biljnim uljem, senfom, soli i šećerom, dodajte nasjeckane namirnice (kuhani krumpir, krastavci, jaja, luk, repa, meso, gljive) i ulijte u tanjure.

Treće, cikla. Kao što naziv govori, glavni sastojak je cikla.

Može se kombinirati s kvasom. Preporuča se poslužiti uz kuhano jaje i kiselo vrhnje.

hladnokrvno
Fotografija: © Belnovosti

Treće, botvinja. Za pripremu ovog jela možete koristiti ne samo vrške cikle, već i vrške kiselice, špinata, kvinoje i koprive.

Osim toga, ljeti možete pripremiti hladni boršč, juhu od zelenog kupusa (kiselica) i šučinu (hladna ukha).

Ranije je stručnjak rekao kako pripremiti najnježnije čarobnjake od tikvica s mljevenom piletinom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki