Hladna juha neizostavno je jelo za vrućina. Savršeno osvježava, zasićuje, pomaže u nadoknadi gubitka tekućine, a uz to se jednostavno priprema.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekarka četvrte klase, govori o šest hladnih ljetnih juha koje su bile popularne u SSSR-u.
Kakvu juhu napraviti ljeti
Prije svega, okroshka. Kvas začinite biljnim uljem, senfom, soli i šećerom, dodajte nasjeckane namirnice (kuhani krumpir, krastavci, jaja, luk, repa, meso, gljive) i ulijte u tanjure.
Treće, cikla. Kao što naziv govori, glavni sastojak je cikla.
Može se kombinirati s kvasom. Preporuča se poslužiti uz kuhano jaje i kiselo vrhnje.
Treće, botvinja. Za pripremu ovog jela možete koristiti ne samo vrške cikle, već i vrške kiselice, špinata, kvinoje i koprive.
Osim toga, ljeti možete pripremiti hladni boršč, juhu od zelenog kupusa (kiselica) i šučinu (hladna ukha).
Ranije je stručnjak rekao kako pripremiti najnježnije čarobnjake od tikvica s mljevenom piletinom.