Čitajući sastav kobasica iz trgovine, mnogi ljudi jednostavno ne razumiju kojoj bi dali prednost.
Zašto ne obratiti pozornost na sastojke koji moraju biti uključeni? Stoga je vrijedno detaljnije razumjeti kako odabrati kvalitetne kobasice u trgovini.
Trebalo bi biti meso, a ne sirovo meso
Osnova za većinu kobasica je meso. Može biti govedina, svinjetina, piletina ili kombinacija oba.
U visokokvalitetnim kobasicama udio mesa trebao bi biti 70% ili više. Ako nije uključeno, koja je onda svrha kupovati ih?
masti
Masti daju okus i teksturu kobasicama. Obično se koriste životinjske masti, kao što je mast ili mast peradi. Mala količina masnoće pomaže da kobasice budu sočne i ukusne.
Prihvatljivi sastojci u sastavu
Idealne kobasice trebale bi se sastojati od:
1) Meso.
2) Šećer.
3) Soli.
4) Začini.
5) Natrijev nitrit.
6) Voda.
Naravno, konzervansi se često nalaze, ali treba ih biti najmanje.
Koju sortu preferirate?
Ako uzmemo u obzir premium proizvode, onda bi oni trebali sadržavati 100% mesa. Kobasice prvog razreda sadrže 70%. Ako govorimo o sirovom mesu, onda biste trebali odbiti takve proizvode.
Zašto ne biste trebali kupovati kobasice od sirovog mesa
Važno je razumjeti da oni praktički ne sadrže prirodno meso. Riječ je o mehaničkoj obradi koja uključuje:
• malo mesa;
• masti;
• kosti;
• tetive.
Njihova korist je upitna, iako bi mogli imati ukus kao skupe kobasice. No, svaka osoba u svakom slučaju treba biti racionalna. Cijena također igra ulogu. Dobre kobasice nisu standardno jeftine.
Ranije smo vam rekli kako ukloniti mrlje od čaja ili kave sa šalice.