Aromatičan i ukusan božićni kolač s kruškama i bademima

Sezona badema je od kraja rujna do siječnja, tako da je ovaj kolač zaista savršen u hladnijim mjesecima, a esencija badema će vam zamirisati u kući dok se peče u pećnici.

Ovaj recept zahtijeva samo 25 minuta vremena za pripremu i kombinira svježe kruške s aromatičnim sastojcima za savršen božićni desert.

Poslužite toplo uz kuglicu sladoleda od vanilije

Potrebni sastojci za Božićni kolač od krušaka i badema:

225 g maslaca

250 g šećera u prahu

3 jaja srednje veličine, lagano istučena

125 g brašna, prosijanog

nekoliko kapi esencije badema

75 g mljevenih badema za preljev

2 srednje kruške

2 žlice. smeđi šećer

15 g listića badema

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 180°C (160°C s ventilatorom). Dno i stranice okrugle posude za pečenje obložite papirom za pečenje. Za pripremu kolača, u velikoj zdjeli ručnim mikserom umutite maslac i šećer u prahu dok ne postanu kremasti. Postupno dodajte jaja, dobro miksajući nakon svakog dodavanja. Umutiti i esenciju badema.

Koristeći veliku metalnu žlicu, dodajte brašno i mljevene bademe. Smjesu promiješajte i stavite u pripremljenu formu te poravnajte površinu. Pecite 20 minuta.

U međuvremenu ogulite, prepolovite i očistite kruške. Polovice narežite po dužini na ploške debljine 5 mm.

Nakon 20 minuta pažljivo izvadite kolač iz pećnice. Po vrhu posložite narezane kruške i pospite šećerom. Po šećeru pospite listiće badema. Vratite u pećnicu na još 40 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu 10 minuta, zatim ga izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki