BEZ BRAŠNA: čokoladni kolačići od bundeve

Danas vam predstavljamo recept za neodoljivu bundevu, kojom ćete zasladiti dušu u hladnim danima. No za ovu poslasticu ne treba vam brašno – tekstura je fenomenalna.

Ako ste pekli bundevu i ostalo vam je, iskoristite ih za ovaj čokoladni brownie.

Sastojci za Pumpkin Chocolate Brownies:

150 g bademovog brašna

2 žlice. kakao

1 žličica cimet

1/2 žličice đumbir

1/4 žličice indijski oraščići

1/2 žličice soda

2 jaja

170 g cijele tamne čokolade

70 g (1/3 šalice) kokosovog ulja

80 g (1/4 šalice) sirupa od agave

120 g (1/2 šalice) pirea od bundeve

Za dekoraciju:

mljevenih oraha

čokoladne kapljice

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva i obložite papirom za pečenje. Koristite keramičku tavu 20 x 20, ali ako je nemate, poslužit će bilo koja tava.

Tamnu čokoladu dodajte u odgovarajuću posudu i zagrijte u mikrovalnoj da se otopi.

Za to vrijeme u dublju zdjelu dodajte jaja, kokosovo ulje, agavu i promiješajte. Kada se čokolada otopi, dodajte je u istu smjesu i ponovno miješajte dok ne dobijete “puding” smjesu.

U ovu smjesu dodajte mljevene bademe, kakao, začine i sodu. Opet dobro promiješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.

Smjesu dodati u posudu za pečenje i dobro poravnati. Na vrh staviti pire od bundeve. Kružnim pokretima vilicom promiješajte smjesu.

Na kraju dodajte orahe i komadiće čokolade. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Ako smjesa ostane na čačkalici treba još nekoliko minuta.

Ostavite da se ohladi prije rezanja. Komadi mogu stajati na sobnoj temperaturi 2-3 dana ili u hladnjaku do 4 dana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki