Zagreba Lajfhaki

BEZ brašna i jaja: Super ukusni posni kolačići

Danas vam predstavljamo recept za super zdrave kekse koji su bez brašna i mogu ih bez problema konzumirati i vegani i ljudi koji poste.

Potrebni proizvodi za posne kekse:

210 g pirea od batata

130 g maslaca od kikirikija

100 g mljevenog kikirikija

65 ml javorovog sirupa

1 velika banana

1 žličica praška za pecivo

prstohvat soli

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pleh obložiti papirom za pečenje i ostaviti sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte pire od slatkog krumpira, maslac od kikirikija, bananu, javorov sirup, prašak za pecivo i prstohvat soli. Ostavite ovu ljepljivu smjesu oko pet minuta na sobnoj temperaturi. Zatim u smjesu dodajte mljeveni kikiriki i sve dobro promiješajte. Dobivenu smjesu žlicom za sladoled podijelite na 10 do 12 jednakih dijelova. Smjesu prebacite u lim za pečenje. Oblikovane kolačiće nemojte previše pritiskati i pazite da između svakog ima dovoljno razmaka.

Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko pola sata ili dok slastica nije potpuno pečena.

Potpuno ih ohladite prije posluživanja. Kako se hlade, kolačići će poprimati hrskaviju teksturu. Uživajte u jelu!

Exit mobile version