Bez njega je Olivier puno ukusniji: koji je “obavezni” sastojak suvišan u salati – iznenadit ćete se

Kako Olivier učiniti ukusnijim?

Mislite li da je jedini način korištenje dodatnih sastojaka? Vi ste u krivu!

Ispada da je bolje odabrati suprotnu strategiju: napustiti jednu od komponenti.

Dovoljno je ne staviti jedan proizvod u salatu – i jelo će ispasti ukusnije nego inače.

Čudno, komponenta koja se smatra “obaveznom” za Oliviera je suvišna.

Olivie
Fotografija: © Belnovosti

Govorimo o… grašku. Do ovog je zaključka došla Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Zašto ne biste trebali staviti grašak u Olivier

Budući da ova komponenta može biti prilično tvrda. Kao rezultat toga, salata može izgubiti svoju nježnost.

Osim toga, okus graška može spriječiti razvoj okusa drugih sastojaka.

Pokušajte kuhati Olivier bez graška i vjerojatno ćete biti ugodno iznenađeni svijetlim okusom jela.

Osim toga, odsutnost graška jamstvo je idealne konzistencije popularne salate.

Usput, u receptu Olivier sastavljenom u 19. stoljeću, zeleni grašak se uopće ne spominje. Ali tada je bilo uobičajeno dodati kapare u salatu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki