Bez pečenja: Vrlo ukusni čokoladni cheesecake štanglice

čokoladice bit će idealan desert na vašem novogodišnjem stolu, a obogatit će ga izgledom i neodoljivim okusom.

Potrebni sastojci za čokoladne Cheesecake pločice:

130 g lješnjaka

225 g datulja

30 g kakaovog praha

280 g indijskih oraščića namočenih u vodi

3 žlice nektara agave

120 ml kokosovog ulja, otopljenog

2 žlice. ulje lješnjaka

*Ako su datulje presuhe, stavite ih u kipuću vodu i ostavite da odstoje oko 1 sat. Što su mekši, lakše se blendaju i daju bolju teksturu.

Za nadjev:

½ žličice lješnjaka nasjeckanih nožem

Pogledajte više:

Način pripreme:

Štanglice se ne peku, pa nije bitan materijal posude u kojoj će biti. Papir za pečenje se stavlja da bi se kolačići lakše vadili kad se slože.

Dodajte lješnjake, kakao i prstohvat soli u blender ili procesor hrane i miksajte dok se lješnjaci ne izlome na male komadiće. Ne treba ih previše miksati jer bi od lješnjaka trebalo biti malo teksture i hrskavosti. Izvadite ih iz blendera i stavite u duboku zdjelu.

U isti blender (ne treba ga prati) dodajte datulje i miksajte dok se ne usitne i ne dobije smjesa poput paste.

Dobivenu pastu od datulja dodamo lješnjacima i dobro promiješamo da dobijemo smjesu koja će se lako oblikovati. Ako imate snažan blender – koristite ga za ovaj korak.

Dobivena smjesa se dodaje u posudu iz koraka 1 i pritisne na njezinu površinu. Za lakše možete koristiti čašu, tanjur ili nešto slično s ravnim dnom i dobro utisnuti smjesu da se poravna i slegne.

Desert se ostavi u hladnjaku dok se ne pripremi preljev.

Indijske oraščiće ocijediti od vode u kojoj su bili, oprati hladnom, čistom vodom, procijediti i dodati u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima za nadjev bez kakaa.

Miješajte dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte kakao i ponovno miksajte dok se ne sjedini s ostalim sastojcima.

Ova smjesa se dodaje u podlogu, izravnava se špatulom. Stavite cijelu zdjelu u zamrzivač da se stegne najmanje 2-3 sata ili po mogućnosti preko noći prije rezanja na blokove.

Kad se izvadi iz zamrzivača, ako se jako teško reže – ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi, malo će se opustiti, onda će se lako rezati.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki