Zagreba Lajfhaki

Bez ribeža ili mlina za meso: kako brzo i bez napora pripremiti ukusne palačinke

Jedenje krumpirovih palačinki je aktivnost koja gurmanima pruža veliko zadovoljstvo.

Ali priprema ovog jela nije najugodnija stvar. Uostalom, morate nasjeckati sirovi krumpir.

Neki kuhari za to koriste ribež, drugi koriste mlin za meso. U oba slučaja proces je dug, složen i naporan.

No, poslužite li se jednim malim trikom, postupak će se znatno pojednostaviti i ubrzati.

Fotografija: © Belnovosti

Cijeli proces stvaranja palačinki od krumpira neće trajati više od deset minuta. U isto vrijeme, jelo će ispasti prilično ukusno.

“Najbrži” recept za palačinke

Trebate uzeti šest krumpira, oguliti ih i narezati na male komadiće.

Dobivena masa mora se staviti u zdjelu miješalice. Upravo će ovaj uređaj spasiti kuhara od potrebe da troši puno vremena na pretvaranje povrća u “kašu”.

U istu posudu stavite jednu nasjeckanu glavicu luka.

Povrće se mora obrađivati ​​u blenderu dok se ne dobije homogena smjesa.

U ovu smjesu je potrebno dodati jedno sirovo jaje, malo brašna (dovoljno je 1 žlica), sol i mljevenu papriku.

Kao rezultat, dobit ćete bazu iz koje će, kao rezultat prženja u tavi, izaći prekrasne palačinke od krumpira.

Ranije smo podijelili recept za složenac od tjestenine: dobili ste ukusno jelo s nadjevom od mlijeka i jaja.

Exit mobile version