Zagreba Lajfhaki

Bez šećera i mlijeka: što dodati kavi kako bi piće bilo ukusnije i aromatičnije

Odličan okrepljujući napitak možete napraviti kod kuće uz nekoliko dodatnih sastojaka. Pritom možete zaboraviti na klasične mogućnosti dodavanja šećera i mlijeka.

Kako kuhati kavu sa začinima

Ukusnija, aromatičnija i još zdravija kava dobit će se ako joj dodate malo začina. Trebate obratiti pozornost na cimet, klinčiće, naribani đumbir i muškatni oraščić.

Ali tijekom procesa kuhanja morate se sjetiti nekih nijansi.

Na primjer, ne biste trebali samo dodati začine svojoj gotovoj kavi.

Fotografija: © Belnovosti

Začine je potrebno samljeti zajedno s kapljicom soka od limuna kako bi se bolje otvorili i prostoriju ispunili jedinstvenom aromom. Nakon toga se mogu pomiješati s kavom i napuniti vodom.

Kako napraviti kavu sa sirom

Možete obratiti pažnju na recept za pripremu kave sa sirom ako vam je dosadila klasična priprema.

Proces kuhanja je jednostavan. Prvo morate skuhati kavu na uobičajeni način u Turku.

Zatim u posebnoj posudi trebate zagrijati mlijeko, dodati mu malo rastopljenog sira.

Nakon toga u ovu smjesu potrebno je uliti pripremljenu kavu. Masa se mora dobro izmiješati, a zatim sipati u čaše.

Prethodno smo vam rekli kako još možete poboljšati okus kave.

Exit mobile version