Čak će i susjedi čuti škripanje: krastavce stavljamo za zimu bez octa i bez šećera – možete ih pohraniti bez podruma

Rolanje krastavaca za zimu bez octa i šećera vrlo je stvaran zadatak.

Mi vam kažemo recept za ukusne kisele krastavce, za čije skladištenje nije potreban podrum.

Kako ukusno zarolati krastavce

Na dno staklenki od tri litre stavljamo lišće hrena, lišće trešnje (crnog ribiza), grančice i kišobrane kopra (sa sjemenkama). Možete dodati crni papar u zrnu.

Krastavce slažemo u tegle ne pretijesno, u sredinu dodamo malo zelenila.

Za salamuru se na litru vode uzmu dvije pune žlice soli. Pustite da prokuha, ulijte krastavce.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Pokrijte staklenke poklopcima i ostavite dva dana na sobnoj temperaturi.

Slanica će postati mutna, pojavit će se pjena, a krastavci će promijeniti boju. Ako se to ne dogodi, staklenke treba premjestiti na toplije (ali ne vruće) mjesto i ostaviti još jedan dan.

Obavezno stavite tanjure ispod staklenki jer će salamura iscuriti.

Nakon dva dana skinite pjenu i u svaku staklenku dodajte dvije žlice gorušice u prahu. Ako nema dovoljno vode dolijte do vrha.

Ponovno pokrijte staklenke poklopcima i ostavite da fermentiraju još jedan dan. Nakon jednog dana, ulijte slanu otopinu u lonac i kuhajte 8-10 minuta.

Prebacimo krastavce u male staklenke (prvo ih steriliziramo), dodamo začine koji su fermentirali s krastavcima (ne možete dodati svježe začinsko bilje), napunimo ih kipućom salamurom i zarolamo. Ovi krastavci mogu se čuvati čak i na sobnoj temperaturi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki