Zagreba Lajfhaki

Čak i ako ne vole ribu, vaši gosti će se zaljubiti u ovako pripremljenog šarana

Prema tradiciji za Nikoljdan, na stolu se mora naći ova vrsta ribe, međutim, ona nije za svačiji ukus, ali uz ovaj recept ćete je pretvoriti u pravi specijalitet.

Potrebni proizvodi za božićnog šarana:

oko 1,5 kg šarana

sol

paprika

papar

maslinovo ulje

1 limun

100 ml bijelog vina

3 cherry rajčice

peršin

zeleni luk

Pogledajte više:

Način pripreme:

Šarana dobro očistiti od iznutrica i krljušti, prerezati leđa. Ostaviti u hladnoj vodi da se ukiseli. Ocijedite i osušite. Posolite i ostavite ribu da se ohladi da upije sol.

Prikladan pleh obložite papirom za pečenje, namastite i stavite ribu s kožom prema dolje. Iscijedite limun i prelijte preko ribe. Začinite solju, crvenim i crnim paprom, te pokapajte s malo maslinova ulja.

Ribu prelijte vinom i stavite da se peče u pećnici dok ne bude spremna.

Pečenu ribu poslužite cijelu, ukrasite kriškama limuna, zelenim začinima, cherry rajčicama i maslinama te obavezno uz bijelo vino.

Uživaj! Pečeni šaran u pećnici je nevjerojatan!

Exit mobile version