Zagreba Lajfhaki

Čak i pollak, oslić i bjelanjak: kuharski trik kako svaku ribu učiniti sočnom

Apsolutno bilo koja riba može biti sočna, čak i oslić, pollak i bjelanjak, ako se poslužite jednim jednostavnim trikom.

Tajnu pripreme sočne ribe govori kulinarski stručnjak izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova.

Kako kuhati sočnu ribu

Prethodno namakanje ribe u vodi sa soli i šećerom pomoći će ribi dati sočnost.

Na litru vode potrebna vam je žlica oba sastojka. Temperatura vode treba biti 40-45 stupnjeva.

To je potrebno kako bi se sol i šećer dobro otopili. Za namakanje ribljih fileta u otopini potrebno je sat vremena.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon tog vremena izvadimo ribu, osušimo je papirnatim ručnicima i počnemo kuhati.

Ranije je stručnjak ispričao koje neoprostive greške domaćice čine kada pripremaju pilav.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version