Ako vam kebab stalno bude žilav, možda radite nešto krivo.
O najčešćim pogreškama u pripremi roštilja govorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti iz područja kuhanja, kuharica i pekarka četvrtog razreda.
Glavne greške u kuhanju roštilja
Prva česta pogreška je nedovoljno dugo mariniranje mesa. Morate marinirati najmanje 12 sati.
Ako nemate vremena, piletinu marinirajte najmanje sat vremena, janjetinu najmanje dva sata, a svinjetinu najmanje 6 sati.
Druga greška je višak kiseline u marinadi. Iako su ocat i limunov sok važni sastojci marinade, previše njih može učiniti meso žilavim i suhim.
Treće, ne smijete kuhati šišmiški kebab na jakoj vatri i prekuhati ga. Meso stalno okretati i na vrijeme ga maknuti s vatre.
Prethodno je stručnjak ispričao kako pripremiti univerzalno prhko tijesto.