Zagreba Lajfhaki

Ćevap je ispao tvrd: provjerite jeste li napravili ove greške

Ako vam kebab stalno bude žilav, možda radite nešto krivo.

O najčešćim pogreškama u pripremi roštilja govorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti iz područja kuhanja, kuharica i pekarka četvrtog razreda.

Glavne greške u kuhanju roštilja

Prva česta pogreška je nedovoljno dugo mariniranje mesa. Morate marinirati najmanje 12 sati.

Ako nemate vremena, piletinu marinirajte najmanje sat vremena, janjetinu najmanje dva sata, a svinjetinu najmanje 6 sati.

Druga greška je višak kiseline u marinadi. Iako su ocat i limunov sok važni sastojci marinade, previše njih može učiniti meso žilavim i suhim.

Fotografija: © Belnovosti

Treće, ne smijete kuhati šišmiški kebab na jakoj vatri i prekuhati ga. Meso stalno okretati i na vrijeme ga maknuti s vatre.

Prethodno je stručnjak ispričao kako pripremiti univerzalno prhko tijesto.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version