Zagreba Lajfhaki

Ciklu kuhamo samo 15 minuta – nema potrebe čekati cijeli sat: metoda naprednih domaćica

Jeste li znali da se cikla može skuhati mnogo brže nego inače? Umjesto sat vremena – samo 15 minuta.

Kako uštedjeti vrijeme – predložila je stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.

Glavna stvar u ovom slučaju je da ne uzimate preveliku repu; trebate odabrati srednju veličinu.

Prije kuhanja temeljito isperite spužvom kako biste uklonili gornji sloj. I ne morate ga čistiti, a boja se neće puno izgubiti.

Zapamtite: ne možete odrezati rep, inače će sav sok iscuriti u vodu.

Fotografija: © Belnovosti

I ne smijete dodavati sol, jer sol duže kuha povrće.

To je ono što mi radimo. Prije svega, stavite posudu s vodom na štednjak i zakuhajte.

Zatim tamo pošaljemo našu repu, tako da je voda potpuno prekrije.

Kuhajte na jakoj vatri, bez pokrivanja posude poklopcem.

Ako niste zadovoljni mirisom koji se širi od procesa, u tavu možete dodati koricu kruha.

Nakon 15 minuta ciklu uronite u hladnu vodu s ledom – tako će se brže ohladiti. Preporuča se držati u takvoj vodi 5 do 7 minuta.

Zapravo, to je sve. Nakon “kupanja” u hladnoj vodi, cikla će se puno brže očistiti.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version