Jeste li znali da se cikla može skuhati mnogo brže nego inače? Umjesto sat vremena – samo 15 minuta.
Kako uštedjeti vrijeme – predložila je stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.
Glavna stvar u ovom slučaju je da ne uzimate preveliku repu; trebate odabrati srednju veličinu.
Prije kuhanja temeljito isperite spužvom kako biste uklonili gornji sloj. I ne morate ga čistiti, a boja se neće puno izgubiti.
Zapamtite: ne možete odrezati rep, inače će sav sok iscuriti u vodu.
I ne smijete dodavati sol, jer sol duže kuha povrće.
To je ono što mi radimo. Prije svega, stavite posudu s vodom na štednjak i zakuhajte.
Zatim tamo pošaljemo našu repu, tako da je voda potpuno prekrije.
Kuhajte na jakoj vatri, bez pokrivanja posude poklopcem.
Ako niste zadovoljni mirisom koji se širi od procesa, u tavu možete dodati koricu kruha.
Nakon 15 minuta ciklu uronite u hladnu vodu s ledom – tako će se brže ohladiti. Preporuča se držati u takvoj vodi 5 do 7 minuta.
Zapravo, to je sve. Nakon “kupanja” u hladnoj vodi, cikla će se puno brže očistiti.