Zagreba Lajfhaki

Divno predjelo: Punjena jaja s kremom od avokada

Punjeni su popularno predjelo koje datira još iz starog Rima. Jaja se kuhaju, zatim pomiješaju s raznim umacima, začinima i poslužuju za velike blagdane.

Potrebni proizvodi za punjena jaja:

6 velikih jaja

1 avokado

2 žlice. svježe iscijeđen sok od limete

1 žlica. nasjeckani vlasac

1 žličica češnjak u prahu

sol i crna – po ukusu

po želji pržene komadiće slanine

Pogledajte više:

Način pripreme:

Skuhajte jaja, ali neka budu tvrdo kuhana. Da biste to učinili, morat ćete ih kuhati u vrućoj vodi oko 10 do 12 minuta.

Prebacite u posudu s ledom i ostavite da se ohladi prije guljenja. Jaja prerežite na pola.

Odvojiti žumanjak od kuhanog bjelanjka.

Pomiješajte žumanjke s avokadom. Začinite solju, paprom, češnjakom u prahu i sokom limete. Po želji u kremastu smjesu možete dodati malo nasjeckanog vlasca.

Dobivenom smjesom punite polovice kuhanih jaja. U jaja možete dodati popržene komade slanine.

Uživajte u jelu!

Exit mobile version