Punjeni su popularno predjelo koje datira još iz starog Rima. Jaja se kuhaju, zatim pomiješaju s raznim umacima, začinima i poslužuju za velike blagdane.
Potrebni proizvodi za punjena jaja:
6 velikih jaja
1 avokado
2 žlice. svježe iscijeđen sok od limete
1 žlica. nasjeckani vlasac
1 žličica češnjak u prahu
sol i crna – po ukusu
po želji pržene komadiće slanine
Pogledajte više:
Način pripreme:
Skuhajte jaja, ali neka budu tvrdo kuhana. Da biste to učinili, morat ćete ih kuhati u vrućoj vodi oko 10 do 12 minuta.
Prebacite u posudu s ledom i ostavite da se ohladi prije guljenja. Jaja prerežite na pola.
Odvojiti žumanjak od kuhanog bjelanjka.
Pomiješajte žumanjke s avokadom. Začinite solju, paprom, češnjakom u prahu i sokom limete. Po želji u kremastu smjesu možete dodati malo nasjeckanog vlasca.
Dobivenom smjesom punite polovice kuhanih jaja. U jaja možete dodati popržene komade slanine.
Uživajte u jelu!