Dobra alternativa Olivieru: kako pripremiti salatu Kijevski – laganu, hrskavu i osvježavajuću

Mnogi gurmani su umorni od pripreme iste salate za svaki praznik – Olivier.

Želio bih pronaći alternativu ukusnom, ali dosadnom jelu.

I postoji dobra opcija. Govorimo o salati pod nazivom “Kijev”.

Jelo je vrlo slično Olivieru. Ali postoji nekoliko ozbiljnih razlika.

Prvo, kijevska salata je više osvježavajuća: prisutnost sastojaka kao što su paprika i limunov sok pomaže.

papar
Fotografija: © Belnovosti

Drugo, jelo karakterizira prisutnost zanimljive kombinacije okusa: “blaga pikantnost + kiselost”.

Treće, hrana je lakša: nema visokokalorične majoneze.

Četvrto, postoji lagano krckanje: zbog već spomenute paprike.

Recept za zanimljivo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrte klase.

Recept za kijevsku salatu

Skuhajte krumpire u ljusci. Potrebno vam je 300 grama ovog povrća.

Također morate obraditi 200 grama mrkve u kipućoj vodi.

Nakon završetka kuhanja oba sastojka je potrebno narezati na kockice. Dobivene komade treba sipati u zdjelu.

U istu posudu morate dodati grašak iz konzerve, nasjeckanu šunku i nasjeckanu papriku (po 200 grama).

Dobivenu smjesu treba začiniti ne majonezom, već masom koja se sastoji od sljedećih komponenti: 150 grama masnog kiselog vrhnja, 30 grama senfa, 25 mililitara soka od limuna.

Gotovo gotovu salatu treba posuti nasjeckanim zelenim lukom. Jelo ima smisla i malo posoliti i popapriti.

Krajnji rezultat bit će vrlo ukusno jelo, koje će zasigurno cijeniti ljubitelji Oliviera.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki