Zagreba Lajfhaki

Dodajte ovo na samom kraju – i nježni pire će vam se topiti u ustima: kulinarski trikovi, kako kuhati ukusne krumpire

Pire krumpir se smatra jednim od najlakših jela za pripremu. Kako mu možete poboljšati okus?

Mnogi misle da je to nemoguće, ali ovdje je sve potpuno dvosmisleno. Stoga je vrijedno smisliti što dodati pireu na samom kraju kako bi bio nježan i ukusan.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako postupiti ispravno u ovom slučaju.

Stvari koje treba zapamtiti

Prije nego što počnemo razgovarati o aditivima, važno je upoznati se s osnovama pravljenja pire krumpira.

Krumpir treba kuhati dok ne omekša, a zatim ga vilicom, gnječilicom ili blenderom omekšati u pire. Važno je postići jednoličnu konzistenciju bez grudica.

Fotografija: © Belnovosti

Maslac i vrhnje

Dodavanjem maslaca i malo vrhnja pire krumpir će biti gladak i bogatog okusa. Preporučamo korištenje pravog maslaca za bogat okus.

Začini i bilje

Dodavanje začina i bilja dat će pire krumpiru zanimljivu aromu i bogat okus. U pire možete pokušati dodati:

1) Crni papar.

2) Peršin ili kopar.

3) muškatni oraščić.

4) Češnjak i drugi.

Naravno, začini i začinsko bilje mogu značajno utjecati na okus, stoga svakako vrijedi biti pametan pri njihovom dodavanju.

Sir

Da biste stvorili bogatiji i zadovoljavajući okus, dodajte malo ribanog sira na kraju kuhanja. Za to su izvrsni parmezan, cheddar ili gauda.

Kako poslužiti

Nakon dodavanja dodataka pire krumpir je spreman za posluživanje. Važno je poslužiti ga vrućeg, kao zasebno jelo ili kao prilog mesu, ribi ili povrću.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti univerzalno prhko tijesto.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version