Dodajte ovo okroshki – i jelo će ispasti mnogo ukusnije: govorimo o voću

U vrućim danima ne želite jesti tešku i vruću hranu.

U takvoj situaciji, gurman će učiniti apsolutno pravu stvar ako se prihvati pripreme okroshke.

Hladna juha je vrlo osvježavajuća i prilično zasitna, unatoč nedostatku vrlo visokokaloričnih komponenti.

Od čega se obično sastoji okroshka? Obično se koriste sljedeći sastojci: kefir / kvas, meso, kuhano jaje, krumpir, krastavci, luk, rotkvice, zelje.

Ali voće se vrlo rijetko dodaje u juhu. I uzalud, uvjerava Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

juha
Fotografija: © Belnovosti

Prema riječima stručnjaka, postoji jedna voćna komponenta koja će već ukusnu okroshku učiniti još ukusnijom.

Koje voće dodati u okroshku?

Govorimo o jabuci. Preporučljivo je odabrati zeleno: “kiselost” takvog voća dobro će se slagati s okusima povrća i mesnih komponenti.

Voće narežite na trakice, dobivene komadiće pomiješajte s ostalim usitnjenim sastojcima i dobivenu smjesu prelijte fermentiranim mliječnim napitkom ili kvasom.

Rezultat je nevjerojatno ukusno jelo, koje ima svježinu, suptilnu kiselkastu “notu”, i suptilnu slatkoću, te laganu “hrskavost”.

Ranije je gurmanima rečeno kako brzo pripremiti “krastavce na poljski način”.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki