U vrućim danima ne želite jesti tešku i vruću hranu.
U takvoj situaciji, gurman će učiniti apsolutno pravu stvar ako se prihvati pripreme okroshke.
Hladna juha je vrlo osvježavajuća i prilično zasitna, unatoč nedostatku vrlo visokokaloričnih komponenti.
Od čega se obično sastoji okroshka? Obično se koriste sljedeći sastojci: kefir / kvas, meso, kuhano jaje, krumpir, krastavci, luk, rotkvice, zelje.
Ali voće se vrlo rijetko dodaje u juhu. I uzalud, uvjerava Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.
Prema riječima stručnjaka, postoji jedna voćna komponenta koja će već ukusnu okroshku učiniti još ukusnijom.
Koje voće dodati u okroshku?
Govorimo o jabuci. Preporučljivo je odabrati zeleno: “kiselost” takvog voća dobro će se slagati s okusima povrća i mesnih komponenti.
Voće narežite na trakice, dobivene komadiće pomiješajte s ostalim usitnjenim sastojcima i dobivenu smjesu prelijte fermentiranim mliječnim napitkom ili kvasom.
Rezultat je nevjerojatno ukusno jelo, koje ima svježinu, suptilnu kiselkastu “notu”, i suptilnu slatkoću, te laganu “hrskavost”.
Ranije je gurmanima rečeno kako brzo pripremiti “krastavce na poljski način”.