Zagreba Lajfhaki

Dodajte ovo okroshki – i jelo će ispasti mnogo ukusnije: govorimo o voću

U vrućim danima ne želite jesti tešku i vruću hranu.

U takvoj situaciji, gurman će učiniti apsolutno pravu stvar ako se prihvati pripreme okroshke.

Hladna juha je vrlo osvježavajuća i prilično zasitna, unatoč nedostatku vrlo visokokaloričnih komponenti.

Od čega se obično sastoji okroshka? Obično se koriste sljedeći sastojci: kefir / kvas, meso, kuhano jaje, krumpir, krastavci, luk, rotkvice, zelje.

Ali voće se vrlo rijetko dodaje u juhu. I uzalud, uvjerava Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Fotografija: © Belnovosti

Prema riječima stručnjaka, postoji jedna voćna komponenta koja će već ukusnu okroshku učiniti još ukusnijom.

Koje voće dodati u okroshku?

Govorimo o jabuci. Preporučljivo je odabrati zeleno: “kiselost” takvog voća dobro će se slagati s okusima povrća i mesnih komponenti.

Voće narežite na trakice, dobivene komadiće pomiješajte s ostalim usitnjenim sastojcima i dobivenu smjesu prelijte fermentiranim mliječnim napitkom ili kvasom.

Rezultat je nevjerojatno ukusno jelo, koje ima svježinu, suptilnu kiselkastu “notu”, i suptilnu slatkoću, te laganu “hrskavost”.

Ranije je gurmanima rečeno kako brzo pripremiti “krastavce na poljski način”.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version