Zagreba Lajfhaki

Dodajte ovo u brašno i dobit ćete savršene kolače.

Iskusni kuhari uvijek eksperimentiraju pri pripremi peciva.

Stoga ima smisla pogledati nekoliko sastojaka koji se mogu sigurno dodati brašnu tijekom pečenja kako bi se dobio nježan okus i neobična aroma.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako učiniti pravu stvar.

Vanilin šećer ili ekstrakt

Dodavanjem vanilin šećera ili ekstrakta u brašno proizvodi će dobiti jedinstvenu aromu i nježan okus. Vanilija se dobro slaže s gotovo svim vrstama peciva, od biskvita do kolačića i pita.

Mlijeko u prahu

Također dodaje blagi mliječni okus koji savršeno nadopunjuje slatke proizvode. Dodavanje 1-2 žlice mlijeka u prahu na svaku šalicu brašna može znatno poboljšati kvalitetu vaših peciva.

Fotografija: © Belnovosti

Kardamom i cimet

Ovi začini posebno su dobri u kombinaciji s voćnim pitama, pogačicama i keksima. Naravno, pri njihovom dodavanju treba biti racionalan jer mogu značajno utjecati na okus pečenja.

Limunova korica

Dobro se slaže s keksima, muffinima i pitama. Ima smisla koristiti sitno ribež za uklanjanje tankog sloja korice s limuna. Bitno je da je korica manji dodatak i da ne oblikuje okus.

Suho vrhnje ili vrhnje

Ovi sastojci pojačavaju kremastu teksturu i čine proizvode prozračnijima. Za postizanje željenog učinka u brašno možete dodati 1-2 žlice suhog vrhnja.

Brašno od oraha

Čini pečenje hranjivijim i zanimljivijim. Zamjena dijela običnog brašna brašnom od orašastih plodova može učiniti pite, torte i kolače ukusnijima i aromatičnijima.

pahuljice kokosa

Može se dodati u brašno za izradu muffina, kolača i kolača. Kokosove ljuskice daju nježnost i laganu aromu koja se odlično slaže s čokoladom, voćem i orašastim plodovima.

Ranije smo vam rekli zašto ne možete kuhati sočne mesne okruglice.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version