Klasične pite kuhati dovoljno brzo. Kako se možete pobrinuti da pite na kraju budu mekane i pahuljaste?
Postoji nekoliko sastojaka koji se mogu dodati u brašno kako bi se postigli izvrsni rezultati.
Stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako ispeći jetru prema zaboravljenom receptu.
Soda bikarbona
Dodavanje male količine sode bikarbone u brašno pomaže u aktiviranju procesa dizanja u tijestu.
Soda bikarbona reagira s kiselinama u drugim sastojcima, poput kefira ili jogurta, i oslobađa ugljični dioksid koji pomaže da se tijesto digne i da pite budu rahlije.
Prašak za pecivo
Sredstvo za dizanje, kao što je prašak za pecivo ili prašak za pecivo bez baze, još je jedan važan sastojak za izradu pahuljastih pita.
Reagira s tekućinom i stvara mjehuriće plina u tijestu, što rezultira prozračnošću.
Kefir ili jogurt
Zamjena obične vode kefirom ili jogurtom pri miješenju tijesta također pomaže u dobivanju pahuljastih pita.
Kefir i jogurt sadrže mliječnu kiselinu koja reagira s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pojačava učinak i čini tijesto rahlijim.
jaja
Jaja su još jedan ključni sastojak za stvaranje pahuljaste teksture u pitama.
Dodaju vlagu, bjelančevine i masnoće, što pomaže opuštanju tijesta i stvaranju mjehurića plina prilikom pečenja.
Maslac ili vrhnje
Dodavanje malo maslaca ili vrhnja u tijesto pomaže da postane mekše i elastičnije, što zauzvrat potiče rahljastost. Naravno, sadržaj masti vrhnja i maslaca trebao bi biti nizak.
Prethodno smo vam rekli u kakvu vodu staviti krumpir kada se kuha.