Zagreba Lajfhaki

Dodajte ovo u brašno: i pržene pite će ispasti nježne i pahuljaste

Klasične pite kuhati dovoljno brzo. Kako se možete pobrinuti da pite na kraju budu mekane i pahuljaste?

Postoji nekoliko sastojaka koji se mogu dodati u brašno kako bi se postigli izvrsni rezultati.

Stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako ispeći jetru prema zaboravljenom receptu.

Soda bikarbona

Dodavanje male količine sode bikarbone u brašno pomaže u aktiviranju procesa dizanja u tijestu.

Soda bikarbona reagira s kiselinama u drugim sastojcima, poput kefira ili jogurta, i oslobađa ugljični dioksid koji pomaže da se tijesto digne i da pite budu rahlije.

Fotografija: © Belnovosti

Prašak za pecivo

Sredstvo za dizanje, kao što je prašak za pecivo ili prašak za pecivo bez baze, još je jedan važan sastojak za izradu pahuljastih pita.

Reagira s tekućinom i stvara mjehuriće plina u tijestu, što rezultira prozračnošću.

Kefir ili jogurt

Zamjena obične vode kefirom ili jogurtom pri miješenju tijesta također pomaže u dobivanju pahuljastih pita.

Kefir i jogurt sadrže mliječnu kiselinu koja reagira s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pojačava učinak i čini tijesto rahlijim.

jaja

Jaja su još jedan ključni sastojak za stvaranje pahuljaste teksture u pitama.

Dodaju vlagu, bjelančevine i masnoće, što pomaže opuštanju tijesta i stvaranju mjehurića plina prilikom pečenja.

Maslac ili vrhnje

Dodavanje malo maslaca ili vrhnja u tijesto pomaže da postane mekše i elastičnije, što zauzvrat potiče rahljastost. Naravno, sadržaj masti vrhnja i maslaca trebao bi biti nizak.

Prethodno smo vam rekli u kakvu vodu staviti krumpir kada se kuha.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version