Zagreba Lajfhaki

Dodajte ovo u brašno – i sutradan će pite biti mekane

Većina ljudi se pri izradi pita drži samo klasičnih recepata. Zašto ne eksperimentirati malo?

Stoga vrijedi pogledati nekoliko sastojaka koje možete dodati brašnu tijekom kuhanja kako bi ono dugo ostalo mekano i aromatično.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako postupiti ispravno u ovom slučaju.

Stvari koje treba zapamtiti

Prije nego što počnete govoriti o dodacima brašnu, važno je ponovno se upoznati s osnovama izrade pita. Potrebno je pravilno mijesiti tijesto kako bi se dobila elastična i elastična konzistencija.

Što mogu dodati?

Postoji nekoliko opcija što možete dodati u brašno tijekom kuhanja:

Fotografija: © Belnovosti

1) Dodavanjem kiselog vrhnja u tijesto pite postaju nježne i meke. Kiselo vrhnje vlaži tijesto i održava ga mekim čak i nakon nekoliko dana skladištenja.

2) Biljno ulje čini tijesto mekšim i održava ga svježim. Ulje također daje ugodan okus i miris.

3) Dodavanje jaja u tijesto pomaže ojačati njegovu strukturu i daje pečenim proizvodima nježniju teksturu. Jaja također pomažu održati unutrašnjost vlažnom.

4) Jogurt dodaje mekoću i nježnost tijestu, čineći pite sočnijim i ukusnijim. Jogurt također pomaže da kolači ostanu svježi nekoliko dana.

Naravno, kada odlučujete nešto dodati u brašno, uvijek treba biti racionalan. Jednostavan primjer: ako dodate previše kiselog vrhnja, tekstura će se pokvariti, a to će negativno utjecati na okus.

Praktični kuharski savjeti

Ključni savjeti uključuju:

• Višak brašna može učiniti tijesto suhim, a kolače manje mekima. Stoga biste trebali pažljivo pratiti proporcije i postupno dodavati brašno;

• kako bi pite duže ostale meke, treba ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili pakiranju;

• Bolje ih je ne držati u hladnjaku jer će pite brzo izgubiti mekoću i strukturu.

Također možete pokušati dodati med, mlijeko ili čak svježi sir u tijesto za različite okuse. Postoji mnogo mogućnosti za izradu pita, tako da možete eksperimentirati i stalno otkrivati ​​nešto novo.

Ranije smo vam rekli kako odabrati prava pileća prsa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version