Zagreba Lajfhaki

Dodajte ovo u pire krumpir i dobit ćete jeftino, ali ukusno jelo

Mnogi ljudi vole pire. A postoji i opcija u kojoj može postati proračunsko, ali ukusno jelo.

Nema ništa otmjeno u pripremi okruglica od krumpira u tijestu. Osim toga, potrebno je malo vremena, razina složenosti dostupna je svima.

Stručnjak za kulinarsko područje izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, savjetuje posluživanje jela s umakom od kiselog vrhnja, senfa i kiselih krastavaca.

Sastojci

Što se tiče proizvoda potrebnih za kuhanje, to su krumpir (kilogram), škrob (50 grama), sol (po ukusu) i suncokretovo ulje za prženje (700 ml).

Za tijesto će nam trebati dva jaja, 100 grama krušnih mrvica i sol (po vašem ukusu).

Fotografija: Pixabay

Sada je red na umak: potrebno vam je kiselo vrhnje (100 grama), senf (žličica), dva kisela krastavca, tri češnja češnjaka, kopar (10 grama), sol i papar (po ukusu).

Priprema

Krumpir počinjemo kuhati u slanoj vodi.

Kada je gotovo dodajte vodu, a zatim zgnječite proizvod u pire.

Zatim dodamo škrob i miješamo, nakon čega od tijesta pravimo male okruglice.

Tijesto

Za tijesto pomiješajte jaja sa soli. Svaku lopticu uvaljati u jaje, pa u prezle.

U tavu s debelim dnom ulijte suncokretovo ulje do razine na kojoj naše kuglice mogu plutati. Zagrijte se i ispustite loptice.

Proces kuhanja treba biti na laganoj vatri. Završetak – kada se pojavi zlatna boja.

Umak

Za umak u blenderu pomiješajte kiselo vrhnje, senf, krastavce, češnjak i kopar. I na kraju dodajte sol i papar.

Prethodno smo vam rekli što trebate dodati brašnu kako biste brzo, jednostavno i s veseljem pripremili izvrsne okruglice.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version