Mnogi ljudi vole pire. A postoji i opcija u kojoj može postati proračunsko, ali ukusno jelo.
Nema ništa otmjeno u pripremi okruglica od krumpira u tijestu. Osim toga, potrebno je malo vremena, razina složenosti dostupna je svima.
Stručnjak za kulinarsko područje izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, savjetuje posluživanje jela s umakom od kiselog vrhnja, senfa i kiselih krastavaca.
Sastojci
Što se tiče proizvoda potrebnih za kuhanje, to su krumpir (kilogram), škrob (50 grama), sol (po ukusu) i suncokretovo ulje za prženje (700 ml).
Za tijesto će nam trebati dva jaja, 100 grama krušnih mrvica i sol (po vašem ukusu).
Sada je red na umak: potrebno vam je kiselo vrhnje (100 grama), senf (žličica), dva kisela krastavca, tri češnja češnjaka, kopar (10 grama), sol i papar (po ukusu).
Priprema
Krumpir počinjemo kuhati u slanoj vodi.
Kada je gotovo dodajte vodu, a zatim zgnječite proizvod u pire.
Zatim dodamo škrob i miješamo, nakon čega od tijesta pravimo male okruglice.
Tijesto
Za tijesto pomiješajte jaja sa soli. Svaku lopticu uvaljati u jaje, pa u prezle.
U tavu s debelim dnom ulijte suncokretovo ulje do razine na kojoj naše kuglice mogu plutati. Zagrijte se i ispustite loptice.
Proces kuhanja treba biti na laganoj vatri. Završetak – kada se pojavi zlatna boja.
Umak
Za umak u blenderu pomiješajte kiselo vrhnje, senf, krastavce, češnjak i kopar. I na kraju dodajte sol i papar.
Prethodno smo vam rekli što trebate dodati brašnu kako biste brzo, jednostavno i s veseljem pripremili izvrsne okruglice.